Slana torta


Potrebno je:
2 šolje kukuruznog brašna
2 šolje običnog brašna
300 gr sira
Šolja mleka
Šolja ulja
2 jajeta
prašak za pecivo,
spanać ,
kačkavalj,
ajvar,
majonez

Priprema:
Spanać oprati i iseckati što sitnije, dodati brašno ,prašak za pecivo, izmrvljeni sir, jaja, mleko i ulje pa sve zamesiti u kompaktnu masu. Izliti u podmazan što veći  pleh, ili masu podeliti na pola pa peći u manjem plehu dva puta. Cilj je dobiti što tanje kore. Ako ste pekli u većem plehu, koru podeliti na dve manje. Na jednu koru namazati ajvar,  majonez i narendati sitno kačkavalj , pa prekriti drugom korom. Pritisnuti odozgo dobro tortu, a kad se malo prohladi ukrasiti rendanim kačkavaljem. Kad se bude skroz ohladila seći na šnite.

Slana torta

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Riba će biti ukusnija ako se pre prženja uvalja u mešavinu brašna,soli i aleve paprike.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Uštipci od tikvica

Potrebno je:
-Jedna veća ili dve manje tikvice,
-200 gr sitnog sira,
-1 jaje,
-sredina od hleba,
-malo brašna,
-malo suhomesnatog(u ovom slučaju dimljene slanine),
-perca od mladog belog luka,
-so,biber,origano,malo praška za pecivo.

Priprema:
Tikvicu izrendati, sredinu hleba izmrviti što sitnije, iseckati slaninu i perca luka i sve zamesiti  u kompaktnu masu. Kašikom vaditi uštipke, malo ih uvaljati u brašno sa obe strane i pržiti.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?