Burek od koprive


Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-mlada kopriva(oko 50 vrhova)
-100 gr sira
-pola čaše ulja,voda,so

Priprema:
U čaši za vodu pomešati ulje i vodu(pola-pola),dodati soli.U okrugli pleh ređati koru po koru,svaku poprskati mešavinom iz čaše,na svaku drugu staviti seckanu koprivu,a na svaku treću po malo mrvljenog sira,krajeve kora koji vire preko pleha ušuškati uz ivicu pleha.Peći u rerni dok gornja kora ne porumeni,a zatim pomoću nekog velikog tanjira okrenuti onu stranu koja je bila dole da se i ona zapeče.

burek_od_koprive.jpg

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pečeno meso zadržaće svežinu ako se u pećnicu stavi sud sa vrelom vodom.Isto se postiže ako činiju sa sa pečenjem držimo iznad suda sa ključalom vodom tako da ga para obliva.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjena piletina

Potrebno je:

Belo pilece meso,
1 crvena paprika,
1 sargarepa i mladi crni luk,
vegeta,
ulje.

Priprema:

Belo meso iseci na sto tanje snite, izlupati i posoliti. Povrce sitno iseckati i redjati kao nadev na polovinu snicle od mesa. Uviti u rolat,ucvrstiti cackalicama i peci u podmazanom plehu. Ohladiti,izvaditi cackalice i preseci na pola. Servirati sa prilogom po zelji.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?