Mozaik vekna

Potrebno je:
vekna francuskog hleba
,300gr sitnog sira,
1 kisela pavlaka,
čen belog luka,
100gr mariniranih šampinjona,
nekoliko crvenih pečenih paprika
,100gr šunke,
peršun,
majonez,so.

Priprema:

Francuski hleb preseći na pola, iseći rubove i kašičicom izdubiti sredinu vodeći racuna da se ivice ne oštete tj. da ostanu cele. Sredinu hleba izmešati sa sirom,pavlakom, sitno seckanim belim lukom, šampinjonima, iseckanom pečenom paprikom ,iseckanom šunkom, peršunom i majonezom, posoliti po ukusu i ovim nadevom puniti veknu. Pritisnuti čvrsto i uviti u foliju i staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne. Seći na parčad debljine prsta.

Po želji sastojke za nadev možete menjati-možete dodati kuvana jaja, krastavčiće, paštetu umesto sira, ajvar itd...

mozaik vekna

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Pečeno meso zadržaće svežinu ako se u pećnicu stavi sud sa vrelom vodom.Isto se postiže ako činiju sa sa pečenjem držimo iznad suda sa ključalom vodom tako da ga para obliva.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pletenica od piletine

 

Potrebno je:
belo pileće meso, vegeta, ulje ,senf.

Priprema:
Meso rastanjiti na dasci pa zaseći uzduž na tri dela, a gornji kraj ostaviti nerasečen, od trakica isplesti pletenicu i pričvrstiti je na kraju čačkalicom. Posoliti,premazati senfom i peći. Odličan način da impresionirate goste npr.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?