Burek od koprive


Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-mlada kopriva(oko 50 vrhova)
-100 gr sira
-pola čaše ulja,voda,so

Priprema:
U čaši za vodu pomešati ulje i vodu(pola-pola),dodati soli.U okrugli pleh ređati koru po koru,svaku poprskati mešavinom iz čaše,na svaku drugu staviti seckanu koprivu,a na svaku treću po malo mrvljenog sira,krajeve kora koji vire preko pleha ušuškati uz ivicu pleha.Peći u rerni dok gornja kora ne porumeni,a zatim pomoću nekog velikog tanjira okrenuti onu stranu koja je bila dole da se i ona zapeče.

burek_od_koprive.jpg

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Riba će ostati sveža ako se posle čišćenja spolja i iznutra natrlja solju i uvije u čistu krpu.Ovako rađena riba može ostati van hladnjaka od 12 do 20 sati.Idealno za kampovanje i pecanje.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Omlet sa povrćem

Potrebno je:

2 jajeta,
veza mladog crnog luka,
crvena paprika,
persun,
100gr sunke,
so
ulje,
malo brasna.

Priprema:

Na zagrejanom ulju proprziti crni luk, papriku,kad je vec przeno dodati sunku i na kraju umucena jaja sa jednom kasicicom brasna, posoliti, dodati malo seckanog persuna i prziti kao palacinku sa jedne strane, pred kraj przenja preklopiti na pola (kao na slici) i servirati.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?