Pohovane palačinke

Potrebno je

:desetak palačinki,
100gr šunke,
100gr kačkavalja,
3-4 kisela krastavčića,
2 jajeta,prezle,so.

Priprema:
Šunku, kačkavalj i krastavčiće iseckati na kockice, promešati, po želji posoliti ako kačkavalj nije dovoljno slan, promešati sve pa ovom masom filovati palačinke.   Prvo preklopiti krajeve, pa zatim urolovati celu palačinku kako bi se dobio ovaj četvrtasti oblik. Uvaljati u izmućena jaja,pa u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Preliti nekim sosom po želji (na slici je bešamel sos sa pavlakom i peršunom, a može tartar sos, ili majonez,kečap i sl.)

pohovane palčinke

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Riba će biti ukusnija ako se pre prženja uvalja u mešavinu brašna,soli i aleve paprike.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Dimljena pileća krilca


Potrebno je:
-pileća krilca

Priprema:
Ukoliko niste ljubitelj krilaca, probajte da ih sušite tj.dimite, bićete oduševljeni rezultatom. U slučaju da nemate prostoriju pogodnu za sušenje mesa, dimljena pileća krilca možete naći i gotova u prodaji, doduše samo u pojedinim mesarama ne u svim, ali moguće ih je kupiti i gotova i to po vrlo povoljnim cenama. Krilca se suše kao i bilo koje drugo meso, a osim njih mogu se sušiti i bataci, belo meso i sl. Krilca usoliti, i spajati dva po dva kanapom, okačiti ih da vise na nešto, a u prostoriji napraviti žar. Krilca će već sutradan biti spremna za jelo .Mogu se jesti samo tako dimljena, mogu se staviti na roštilj, a mogu se staviti i u bilo koje jelo kome će onda dati neodoljiv ukus. U ovom slučaju krilca su poslužena uz raviole.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?