Aromatični kačamak

Potrebno je:


Čaša palente( ili kukuruznog brašna),
4 caše vode,
so i
začinske biljke po ukusu (u ovom slučaju :origano, mirođija i ruzmarin).

Priprema:


Sipati vodu u šerpu i posoliti,kad proključa dodati začinske biljke i palentu, kuvati još nekoliko minuta. Servirati uz sir.

kačamak aromatični

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tenost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Špagete carbonara

 

Potrebno je:
-špagete
-kisela pavlaka
-dimljena slanina
-jaje

Priprema:
Špagete skuvati u posoljenoj vodi.Slaninu sitno iseckati,propržiti,dodati špagete,kiselu pavlaku,razbiti jedno jaje i promešati.Skloniti sa vatre nakon nekoliko minuta.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?