Burek od koprive


Potrebno je:
-pakovanje gotovih kora za pitu
-mlada kopriva(oko 50 vrhova)
-100 gr sira
-pola čaše ulja,voda,so

Priprema:
U čaši za vodu pomešati ulje i vodu(pola-pola),dodati soli.U okrugli pleh ređati koru po koru,svaku poprskati mešavinom iz čaše,na svaku drugu staviti seckanu koprivu,a na svaku treću po malo mrvljenog sira,krajeve kora koji vire preko pleha ušuškati uz ivicu pleha.Peći u rerni dok gornja kora ne porumeni,a zatim pomoću nekog velikog tanjira okrenuti onu stranu koja je bila dole da se i ona zapeče.

burek_od_koprive.jpg

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Zamrznuta riba će se brže odmrznuti ako se riba stavi u polietilensku kesu ,istisne vazduh iz kese i uroni u toplu vodu.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pohovani mesni narezak

Potrebno je:
veća konzerva mesnog nareska,
jaja,
brašno,
prezle,ulje.

Priprema:
Mesni narezak pažljivo izvaditi iz konzerve da ostane u jednom komadu, zatim iseći na kolutove debljine prsta, uvaljati u brašno i umućena jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?