Aromatični kačamak

Potrebno je:


Čaša palente( ili kukuruznog brašna),
4 caše vode,
so i
začinske biljke po ukusu (u ovom slučaju :origano, mirođija i ruzmarin).

Priprema:


Sipati vodu u šerpu i posoliti,kad proključa dodati začinske biljke i palentu, kuvati još nekoliko minuta. Servirati uz sir.

kačamak aromatični

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Kada se odresci od mesa lupaju tučkom,kvasiti tučak povremeno vodom.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Zapečene paprike sa sirom

Potrebno je:
7-8 paprika,
300gr sira,
4 jajeta,
malo griza ili prezli,
susam,
so,
ulje.

Priprema:

Paprike oprati, izdubiti i puniti nadevom od sira umućenog sa jajima i malo griza. Nadev dosoliti ako sir nije dovoljno slan. Peći u podmazanom plehu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?