Pohovani luk

Potrebno je:
veća glavica crnog luka,
vegeta,
jaje,
brašno i
prezle.

Priprema:

Crni luk iseći na kolutove pa razdvojiti na prstenove (mogu da ostanu i spojena dva-onda budu veći). Uvaljati u posoljena jaja, brašno i prezle i pržiti na zagrejanom ulju.

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Jaje koje nije sveze pliva po povrsini vode,sveze jaje potone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Malo drugačije ćufte

Potrebno je:
500gr roštilj mesa,
nekoliko paradajza,
vegeta,
brašno,
aleva paprika.

Priprema:

Od roštilj mesa rukom oblikovati ćufte željene veličine i kuvati ih u slanoj vodi. Sos se priprema na sledeći način: paradajz se oljušti isecka i kuva u vodi, kad je kuvan izvadi se iz vode izblendira sitno i vrati u vodu, zacini se vegetom,u drugoj šerpici napravi se zaprška od brašna i aleve paprike i dospe paradajz čorbica, kad se to zgusti dodaju se kuvane ćufte.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?