Bruskete sa maslinama

Potrebno je:

francuski hleb,

masline,limun za dekoraciju

Priprema:
Isecite hleb na onoliko parčića koliko brusketa ćete praviti pa ih kratko zapecite u rerni. Masline sitno iseckajte i pospite na kriške hleba. Dekorišite po želji limunom, paradajzom, kukuruzom šećercom i sl.

bruskete sa maslinama

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Ako vam je sok od pečenja malo pregoreo i ima gorak ukus, izvadite meso iz posude, sok  prospite, umesto njega ulijte malo supe od kocke, dodajte nekoliko kašika vina, vratite meso u ovu tečnost i nastavite pečenje koliko je potrebno da meso omekša.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Malo drugačije ćufte

Potrebno je:
500gr roštilj mesa,
nekoliko paradajza,
vegeta,
brašno,
aleva paprika.

Priprema:

Od roštilj mesa rukom oblikovati ćufte željene veličine i kuvati ih u slanoj vodi. Sos se priprema na sledeći način: paradajz se oljušti isecka i kuva u vodi, kad je kuvan izvadi se iz vode izblendira sitno i vrati u vodu, zacini se vegetom,u drugoj šerpici napravi se zaprška od brašna i aleve paprike i dospe paradajz čorbica, kad se to zgusti dodaju se kuvane ćufte.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?