Hrskavi krompir

Potrebno je:


Nekoliko krompira,
kukuruzno brašno,
vegeta,ulje.

Priprema:

Krompir oljuštiti, seći na kolutove debljine prsta, svaki posebno uvaljati u mešavinu kukuruznog brašna i vegete i peći u podmazanom plehu.

krompir u kukuruznom bračnu

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Žilavo meso  skuvaće se  brže ako se u vodi u kojoj se kuva doda malo sirćeta ili sode bikarbone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Punjeni krompir

Potrebno je:
7-8 krompira srednje veličine,
praziluk,šargarepa,paprika,
100 gr dimljene slanine (ili nešto drugo suhomesnato)
sir,vegeta,biber,ulje.

Priprema:
Krompir dobro oprati i staviti da se kuva u ljusci. Kad je napola kuvan (da sasvim malo omekša) ,skloniti sa vatre .Kad se malo prohladi, preseći ga napola, kašicicom izdubiti pažljivo i odložiti na stranu .Na ulju propržiti praziluk, šargarepu,papriku i izdubljenu sredinu krompira, posoliti,pobiberiti pa ovim nadevom puniti krompir. Na vrh svakog krompira staviti po komadić sira i peci u podmazanom plehu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?