Pohovani luk

Potrebno je:
veća glavica crnog luka,
vegeta,
jaje,
brašno i
prezle.

Priprema:

Crni luk iseći na kolutove pa razdvojiti na prstenove (mogu da ostanu i spojena dva-onda budu veći). Uvaljati u posoljena jaja, brašno i prezle i pržiti na zagrejanom ulju.

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Suva kobasica lakše će se oljuštiti ako se pola časa pre upotrebe umata u vlažnu krpu.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Harmonika krompir

Potrebno je:
1 kg krompira,
so,
puter.

Priprema:
Krompir,po mogućstvu krupniji, zaseći sa jedne strane na nekoliko mesta, ali ne do kraja. Ređati u pleh za pečenje tako da ti zaseci budu okrenuti na gore, posoliti, premazati puterom i peći. Tokom pećenja krompir ce se postepeno otvarati i dobiti lep, dekorativan oblik koji podseca na harmoniku. Po želji u proreze se može staviti koji listic šunke, slanine  ili kackavalja ,ili vec nesto treće po vašem ukusu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?