Slane korpice


Potrebno je:
Gotove kore za pitu
Sir,jaja,ulje,maslinke

Priprema:
Naslagati 3-4 kore jednu preko druge,okruglom modlom za kolače(ili običnom čašom) vaditi krugove i ređati u podmazan pleh za projice.U udubljenje koje će se pojaviti sipati fil od umućenih jaja,sira i malo ulja i peći u rerni.Dekorisati maslinkama.
Ove korpice možete ispeći i bez ikakvog nadeva,a kad budu pečene puniti ih ruskom salatom,ajvarom ili bilo kakvim drugim nadevom po želji.

Slane korpice

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Priliokom pečenja meso se znatno skuplja.Ako se predhodno podrži pet minuta u ključaloj vodi zatim ocedi i ispeče,veličine komada če ostati ista,a sama pečenje će biti vrlo ukusno i sočno.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pileće rolnice

Potrebno je:
500gr belog pilećeg mesa,
nekoliko listova blitve,
nekoliko listića kačkavalja (ili tvrdjeg sira),
brašno,
jaja,
vegeta,
prezle i ulje.

Priprema:
Belo meso isecite na sto tanje šnicle, istući tučkom za meso, posoliti, preko šnicle staviti list blitve i parče sira, umotati u rolnicu, krajeve spojiti čačkalicama. Rolnice uvaljati prvo u brašno, pa u jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju. Kada budu gotove, izvaditi čačkalice i preseći na pola.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?