Slana torta od tosta

Potrebno je:

manje pakovanje tost hleba
,500 gr mladog sira,
senf,
ajvar
peršun
majonez,
mleko,
kisela pavlaka.

Priprema:
Na tacnu za serviranje ređati tost umočen u mleko,voditi računa da imate tost za četiri reda torte.Sir pomešati sa malo pavlake i majoneza,posoliti ako nije dovoljno slan,pa podeliti na tri dela,u jedan dodati sitno seckan peršun,u drugi ajvar a u treći senf(ko ne voli može ovaj deo da ostavi i beo,i npr samo da doda malo sitno seckanog belog luka).Redosled filova odredite proizvoljno,a tortu završite redom tost hleba.Ostaviti da odstoji da tost lepo upije filove,pa tek onda seći na parčad i služiti.

Slana torta od tosta

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Žilavo meso  skuvaće se  brže ako se u vodi u kojoj se kuva doda malo sirćeta ili sode bikarbone.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Gulaš od džigerice

Potrebno je:
-400gr džigerice,
-crni luk,
-paprika,
-šargarepa,
-brašno,
-ulje,vegeta,aleva paprika,biber.

Priprema:
Na malo ulja propržiti crni luk, šargarepu i papriku, dodati iseckanu džigericu, poklopiti i dinstati desetak minuta, naliti vodom, posoliti, pobiberiti, kuvati još dvadesetak minuta i zatim zapržiti brašnom i paprikom na klasičan način.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?