Riblja pašteta

Potrebno je:


2kg ribe,
glavica belog luka,
peršun,
1 limun ili 100gr sirća,
šargarepa,
biber u zrnu,
so,
500ml ulja.

Priprema:


Ribu oprati,
očistiti i seći na tanke komade (šnicle) .Redjati u ekspres lonac-red ribe, red začina, sve dok se ne utroši riba. Preliti sa uljem i staviti da proključa. Kad proključa zatvori se ekspres lonac i smanji ringla na 1-1,5. Kuva se 3-3,5h,kad se skuva samelje se na vodenici ili u blenderu.

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Priliokom pečenja meso se znatno skuplja.Ako se predhodno podrži pet minuta u ključaloj vodi zatim ocedi i ispeče,veličine komada če ostati ista,a sama pečenje će biti vrlo ukusno i sočno.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Špikovano meso

Potrebno je:
-kg svinjskog mesa,
-so,biber,vegeta,
-ulje i belo vino.

Priprema:
Meso iseći na što tanje šnite i izlupati na dasci. Redjati u malo podmazanu šerpu uljem, posoliti, pobiberiti, dodati naseckan beli luk, sasvim malo belog vina, poklopiti i na najslabijoj vatri dugo (minimum 3-4h) krčkati u sopstvenom soku koji meso pusti. Meso bude fantastično mekano i sočno.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?