Palačinke sa mladim lukom

 

Potrebno je:
-Brašno,jaje,ulje
-mladi luk
-mladi sir

Priprema:
Zamesiti klasično testo za palačinke, dodati mu sitno seckana perca mladog crnog luka. Pržiti palačinke i filovati ih mladim sirom.

palcinke sa mladim lukom

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Kad pečete meso koje je dugo stajalo u zamrzivaču stavite pored njega nekoliko kriški korena celera i pecite zajedno. Tako će meso biti ukusnije.

Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Pohovani mesni narezak

Potrebno je:
veća konzerva mesnog nareska,
jaja,
brašno,
prezle,ulje.

Priprema:
Mesni narezak pažljivo izvaditi iz konzerve da ostane u jednom komadu, zatim iseći na kolutove debljine prsta, uvaljati u brašno i umućena jaja, zatim u prezle i pržiti na zagrejanom ulju.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?