Pohovani cvetovi tikvica

Potrebno je:

-cvetovi tikvica
-mladi sir,šunka
-brašno,jaja,ulje

Priprema:

Cvetove tikvica dobro oprati, odstraniti tučak pažljivo ( da ne bi bili gorki ), rastvoriti latice i šupljinu napuniti mešavinom sira i sitno seckane šunke.Potom zatvoriti latice, uvaljati u brašno i jaja i pohovati na uobičajen način.

 

Ocena korisnika: / 4
LošeNajbolje 

Potrebno je:

500gr pileceg belog mesa,
100gr sunke,
100gr kackavalja,
1 jaje,
2-3 kriske starog hleba,
glavica crnog luka,
vegeta,
ulje,
susam.

Priprema:

Belo meso samleti na masini za meso ili u blenderu, hleb potopiti u mleku,ocediti, izmrviti i dodati mesu, naseckati luk, sunku i kackavalj, dodati jaje, posoliti i sve zamesiti. Rukom oblikovati u veknu, posuti susamom i peci u podmazanom plehu dok ne porumeni. Seci rolat na parcad tek kad je dobro prohladjen.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

Za vreme kuvanja karfiol ce zadrzati belinu aku u vodu dospete malo mleka i kanete par kapi soka od limuna.
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Photo Title 1Photo Title 2Photo Title 1Photo Title 1Photo Title 1
JT SlideShow Module v1.5.1
Harmonika krompir

Potrebno je:
1 kg krompira,
so,
puter.

Priprema:
Krompir,po mogućstvu krupniji, zaseći sa jedne strane na nekoliko mesta, ali ne do kraja. Ređati u pleh za pečenje tako da ti zaseci budu okrenuti na gore, posoliti, premazati puterom i peći. Tokom pećenja krompir ce se postepeno otvarati i dobiti lep, dekorativan oblik koji podseca na harmoniku. Po želji u proreze se može staviti koji listic šunke, slanine  ili kackavalja ,ili vec nesto treće po vašem ukusu.

?php echo artxModules($document, 'syndicate'); ?